Onze componenten, jouw huisstijl: over design tokens

NL Design System wil de beste componenten uit de community herbruikbaar maken voor de hele overheid. Daarom hebben de componenten van het NL Design System van zichzelf geen huisstijl. Iedere organisatie kan zijn eigen huisstijl op de componenten toepassen. Om dat voor elkaar te krijgen maken we gebruik van ‘design tokens’.

Jeffrey Lauwers van NL Design System vertelt kort over design tokens en laat zien hoe je ze kunt gebruiken in Figma. Je leert hoe je gebruik kunt maken van componenten uit de community van NL Design System, om deze vervolgens te voorzien van de huisstijl van jouw organisatie. En hoe je deze designkeuzes vanuit Figma kunt laten aansluiten op code.

Voor wie is deze sessie?

Wil je als designer (samen)werken met het NL Design System? Of ben je gewoon benieuwd naar design tokens en wat je ermee kunt? Dan is deze sessie echt iets voor jou.

Praktische info

  • Maandag 2 oktober 2023. De presentatie begint om 15.00 uur en duurt 20 tot 25 minuten. Daarna is er 5 tot 10 minuten tijd voor vragen.
  • Online, via Microsoft Teams. Na aanmelding (onderaan deze pagina) krijg je een bevestigingsmail met een Teams-link voor de sessie.
  • De presentatie en de Q&A daarna zijn in het Nederlands.

Over Jeffrey Lauwers

Jeffrey Lauwers

Jeffrey Lauwers is designer bij NL Design System, met een focus op design systems en toegankelijkheid. Eerder realiseerde hij design systems voor de Nederlandse Spoorwegen, Nationale Nederlanden, Randstad en het Ministerie van VWS.

Onderdeel van de Design Systems Week 2023

Deze sessie is onderdeel van de Design Systems Week 2023 van het NL Design System.

Schrijf je in voor dit evenement

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Andere aanmeldingen 72 aanmeldingen (15 aanmeldingen niet getoond)