Management-panel: ervaringen met NL Design System uit de praktijk

Er is tussen overheidsorganisaties enorm veel overlap in de online diensten die we bouwen. Van formulieren (van eenvoudig tot complex) tot zaaksystemen tot digitale processen voor burgers en ambtenaren. Al dit soort websites en apps willen we natuurlijk toegankelijk, inclusief en gebruiksvriendelijk opleveren.

Daar is specialistische kennis voor nodig. Bij NL Design System bundelen we die kennis. We werken samen, wisselen onderzoek uit en besparen tijd door elkaars goed geteste werk op meerdere plekken in te zetten. Al meerdere organisaties ervaren dit in de praktijk, waardoor ze sneller meer toegankelijke, inclusieve digitale dienstverlening kunnen bieden aan burgers en leveranciers. In deze sessie delen ze graag hun ervaring!

Te gast zijn:

  • Jeffrey Klardie, tech lead Vakgroep Software Ontwikkeling bij de gemeente Amsterdam
  • Vincent van Beek, chief product owner Online bij de gemeente Den Haag
  • Roel Derksen, afdelingshoofd Ontwikkeling bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

De sessie wordt geleid door Peter Berrevoets, projectleider bij NL Design System.

Waarom moet je hierbij zijn?

Hoor de ervaringen van organisaties die al op weg zijn met NL Design System in de praktijk. Luister naar hun adviezen. Stel je vragen en voorkom daarmee nog langer misverstanden die de besluitvorming in jouw eigen organisatie in de weg staan om aan te sluiten bij de community van NL Design System en ermee aan de slag te gaan.

Praktische info

  • Donderdag 5 oktober 2023. De presentatie begint om 16.30 uur en duurt 20 tot 25 minuten. Daarna is er 5 tot 10 minuten tijd voor vragen.
  • Online, via Microsoft Teams. Na aanmelding (onderaan deze pagina) krijg je een bevestigingsmail met een Teams-link voor de sessie.
  • De presentatie en de Q&A daarna zijn in het Nederlands.

Over Peter Berrevoets

Peter Berrevoets

Peter werkt als projectleider bij ICTU. Voorheen heeft hij tal van projecten binnen de overheid geleid. Op dit moment werkt hij als projectleider nauw samen met het kernteam van NL Design System.

Onderdeel van de Design Systems Week 2023

Deze sessie is onderdeel van de Design Systems Week 2023 van het NL Design System.

Schrijf je in voor dit evenement

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Andere aanmeldingen 24 aanmeldingen (10 aanmeldingen niet getoond)