KNVI en Gebruiker Centraal – ‘Super Tuesday Smart City: hoe bewust is de smart citizen?’

Het project Mensen maken de stad gaat over het samen ontwerpen voor een slimme stad. In een blogreeks delen we ontdekkingen uit gesprekken met betrokkenen vanuit allerlei gebieden bij het ontwikkelen van slimme steden. Want, slimme steden zijn hét voorbeeld van waar technologie, overheid en mens samenkomen. Hoe vertalen onze ontdekkingen zich naar inclusieve digitale dienstverlening? Een belangrijk onderdeel van het project is om naast blogs schrijven ook samen te komen met betrokkenen tijdens bijeenkomsten. Bijeenkomsten die we vaak samen organiseren met andere partijen, zoals de KNVI. Op 6 juni organiseren we samen met hen de online ‘Super Tuesday – Smart City: hoe bewust is de smart citizen?’ Sluit jij ook aan?

Over het evenement

Ben jij je als burger bewust van de veranderingen in je leefomgeving door de digitalisering?En welke impact deze veranderingen hebben op hoe we ons gedragen en hoe veilig we ons voelen? Tijdens deze Super Tuesday gaan we in op actuele vragen rondom het thema ‘Smart City’, de slimme stad.

Als je je huis uitstapt sta je direct middenin de openbare ruimte. Met de digitalisering van onze leefomgeving is die openbare ruimte aldoor aan het veranderen. Denk bij digitalisering van onze leefomgeving aan de camera aan het huis van je buren, de slimme lantaarnpaal die met je meekijkt of als je met het 6G netwerk straks zelf de bron wordt van energie en doorgeefmechanisme van signalen.

Daarnaast gebruiken we deze ruimte zelf ook anders dan voor het digitale tijdperk. Je kijkt op je smartphone naar berichtjes op whatsapp en insta, terwijl je op een rustig plekje in het park zit of wandelt door de binnenstad waar allerlei instanties met je meekijken.

Smart City

Ben jij je als burger hiervan bewust? En welke impact hebben de digitale veranderingen in onze leefomgeving op hoe we ons gedragen en hoe veilig we ons voelen? Tijdens deze Super Tuesday gaan we in op actuele vragen rondom het thema Smart City.

  • Wie ontwerpt eigenlijk de slimme openbare ruimte?
  • Welke persoonlijke en publieke waarden worden geraakt door de slimme stad en tot welke dilemma’s leidt dat?
  • Moeten we daar niet vaker over in gesprek met elkaar? Samen met bewoners, samen met ontwerpers (uit de IT, overheid, designwereld en kunstwereld).
  • Welke ontmoetingen zijn dan nodig om anders (en inclusiever) te denken en daarna te doen?

Wanneer en waar is het?

Het evenement vindt online plaats op 6 juni van 16.00 tot 17.30 uur.

Voor wie

Het evenement is voor iedereen die betrokkenen is bij ontwikkelingen omtrent inclusieve dienstverlening en geïnteresseerden en betrokkenen bij onderwerpen van de slimme stad.

Deelname via Gebruiker Centraal en voor leden van KNVI is gratis!

Programma

Updates over het programma worden gedeeld op deze pagina van KNVI.

Denk en praat mee!

Want één ding is duidelijk. Niemand weet alles. Als we al iets weten van de toegang tot informatie of de inzet van IT dan is het vaak vanuit één expertise of invalshoek. We zitten allemaal in een veranderende wereld door digitalisering en niemand weet wat er nog komt, maar samen bepalen we wel wat normaal is en wat niet.

Denk en praat mee! En meld je aan voor deze Super Tuesday via onderstaand formulier!

Hoort bij het thema

Meld je aan voor dit evenement

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Andere aanmeldingen 3 aanmeldingen

  • ingrid Klunnegemeente Rotterdam
  • Frank VieveenGemeente Rotterdam
  • Victor ZuydwegGebruiker Centraal | ICTU