Kennissessie Online Formulieren

Houd jij je bezig met online formulieren? Dan nodigen wij je graag uit voor de kennissessie rondom dit onderwerp. Tijdens de (3-maandelijkse) online bijeenkomsten van de Community Online Formulieren ga je met andere professionals aan de slag om de online formulieren in je organisatie te verbeteren. In deze community kun je met vakgenoten van verschillende (semi)overheden kennis uitwisselen over het ontwerp, de bouw en de verbetering van online formulieren.

Tijdens de Week van de Dienstverlening bieden we ook niet-leden de kans om deel te nemen aan een kennissessie. Zo kun je meteen bepalen of je lid wilt worden van Community Online Formulieren.

Wat en wanneer?

In de sessie tijdens de ‘Week van de dienstverlening’ staat het onderwerp ‘Samen werken aan vereenvoudiging’ centraal. Daarin bekijken we vanuit verschillende invalshoeken hoe online formulieren vereenvoudigd kunnen worden en of ze ook bijdragen aan vereenvoudiging van de online dienstverlening.

Deze online sessie wordt gehouden op 20 juni 2023, van 14.00-16.00 uur.

Je ontvangt een week voor de sessie een mail met input voor de sessie, zodat je vragen of voorbeelden uit de praktijk kan verzamelen. Dat is uiteraard niet verplicht.

Voor wie

In deze kennissessie bespreken professionals met elkaar hoe ze online dienstverlening op de beste manier vormgeven. Ze bespreken hun successen en struikelblokken om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Wat werkt, wat niet? Iedereen die zich bij een gemeente of andere overheidsinstelling (hoe groot of klein ook) bezighoudt met digitale formulieren, kan deelnemen.

Wat levert het je op?

Tijdens deze kennissessie analyseren we casussen van de deelnemers en delen we tips en ‘best practices’, zodat je handvatten krijgt om online formulieren in de eigen organisatie te verbeteren.

Aanmelden

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via de website van de Week van de Dienstverlening.

Lees op onze website meer over Community Online Formulieren en hoe je lid wordt.

Meer over Mensgericht denken en ontwerpen