Kennissessie Community Online Formulieren: informatieontwerp van online formulieren (keuze uit 3 mogelijke momenten)

Houd jij je bezig met online formulieren? Dan nodigen wij je graag uit voor de community rondom dit onderwerp. Tijdens de (3-maandelijkse) online bijeenkomsten van de Community Online Formulieren ga je met andere professionals aan de slag om de online formulieren in je organisatie te verbeteren. In de community kun je met vakgenoten van verschillende overheden kennis uitwisselen over het ontwerp, de bouw en de verbetering van online formulieren.

Op dinsdag 18 april 10.00-12.00 en 13.00-15.00, en op vrijdag 21 april 10.00-12.00 organiseren we weer kennissessies. Deze keer de kennissessie ‘Informatieontwerp van online formulieren’. Ben jij er op 1  van deze momenten ook bij?

Wat en wanneer?

Slimme online dienstverlening begint met een goed informatieontwerp. Welke randvoorwaarden zijn er voor een digitaal formulier? En welke informatie vraag je uit? We bespreken hoe de ontwerpfase vorm krijgt. Bijvoorbeeld door eerst een functioneel ontwerp te maken. Hoe ziet dat er dan uit? Welke tools kan je daarvoor gebruiken? Welke (kwaliteits)standaarden worden gebruikt? Hoe zitten die standaarden in elkaar? Welke templates zijn voorhanden? Hoe ga je om met standaarden in je eigen organisatie?

We bespreken de dosering van informatie in de formulieren, bijvoorbeeld toelichtingsteksten en foutmeldingen. Wat is een goede manier om gebruikers documenten te laten uploaden? Hoe ga je om met een verplichte ‘natte handtekening’? En welke velden maak je verplicht, of juist niet?

Deze kennissessie wordt op 3 verschillende momenten georganiseerd:

  • Dinsdag 18 april 10.00-12.00
  • Dinsdag 18 april 13.00-15.00
  • Vrijdag 21 april, 10.00-12.00

Voor wie

Ook in deze kennissessie van de community Online Formulieren bespreken professionals met elkaar hoe ze online dienstverlening op de beste manier vormgeven. Ze bespreken hun successen en struikelblokken om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Wat werkt, wat niet? Iedereen die zich bij een gemeente of andere overheidsinstelling (hoe groot of klein ook) bezighoudt met digitale formulieren, kan deelnemen.

Wat levert het je op?

Tijdens deze kennissessie analyseren we casussen van de deelnemers en delen we tips en ‘best practices’, zodat deelnemers handvatten krijgen om online formulieren in de eigen organisatie te verbeteren.

Aanmelden

Wil je erbij zijn? Meld je aan voor Community Online Formulieren en wij nodigen je uit voor deze activiteit.

Hoort bij het thema