Ik zie, ik zie wat jij niet ziet – Direct Duidelijk Tour

We communiceren in tekst, beeld en geluid. Maar wat als iemand niet goed kan zien of horen? Of als iemand moeite heeft met lezen door bijvoorbeeld dyslexie of laaggeletterdheid? Er zijn veel manieren om hen toch te betrekken en bereiken. Soms wettelijk verplicht, soms voor de hand liggend, en soms creatief bedacht.

Zo is het verplicht om de beelden op je site of nieuwsbrief te beschrijven met een zogeheten alt-tekst. En om videobeelden te ondertitelen. Heb je wel eens overwogen om je informatie in gesproken vorm aan te bieden? Met bijvoorbeeld een luisterboek, een podcastserie of een voorleesfunctie op je website? En wist je dat je mensen met een visuele beperking zelfs kunt laten genieten van beeldende kunst?

Laat je door verschillende voorbeelden inspireren in dit webinar!

Aanmelden

Deelnemen aan dit webinar is kosteloos. Je meldt je aan via de website van de Direct Duidelijk Tour.

bus van de Direct Duidelijk TourOver de Direct Duidelijk Tour

De Nederlandse samenleving is divers en publieke organisaties hebben contact met veel verschillende mensen. Hoe zorg je voor duidelijke taal? Hoe maak je jouw communicatieboodschap inclusief en dus begrijpelijk voor iedereen? Deze – en meer – onderwerpen komen aan bod in de Direct Duidelijk Tour. De Direct Duidelijk Tour is een serie webinars over duidelijke, inclusieve en bruikbare overheidscommunicatie en -dienstverlening.

Organisatoren