Evenement: Hoe maak je impact met onderzoek?

Onderzoek als basis voor betere overheidsdienstverlening: daarover was er een zeer geslaagd evenement op 8 februari dit jaar. Een vervolg kan gewoon niet uitblijven. Daarom organiseren de Overheidsbrede onderzoekscommunity voor informatie en dienstverlening, en de community’s van Gebruiker Centraal dit vervolg samen! Zien we je daar?

Je bent natuurlijk ook welkom als je er op 8 februari niet bij was. Voorwaarde is wel dat je in je werk bezig bent met onderzoek in/naar overheidsdienstverlening. En dat je lid bent van de Overheidsbrede onderzoekscommunity óf van minstens 1 van de Gebruiker Centraal-community’s.

Let op! Aanmelden kan tot en met 9 oktober.

Direct naar

DPC-event 8 februari. Vanaf boven zie je een zaal vol deelnemers.

Korte terugblik: 8 februari

Op 8 februari is de basis gelegd voor samenwerking en kennisuitwisseling. Meer dan 120 onderzoekers uit ruim 50 overheidsorganisaties kwamen toen samen om kennis, ervaringen en innovatieve onderzoeksmethoden uit te wisselen. Dit allemaal rondom verschillende onderzoeksthema’s. Zoals ethiek, inclusief onderzoek doen, klantreizen, ontwerpend onderzoek en meer.

Benieuwd hoe dit evenement was? Je kunt op onze website het uitgebreide verslag over de bijeenkomst van 8 februari lezen.

Programma

Het exacte programma van dit evenement maken we zo snel mogelijk bekend. Maar op 17 oktober gaan we in ieder geval in op deze vragen: Hoe maak je impact met onderzoek naar betere dienstverlening? En hoe zorg je daarmee voor verandering en beweging binnen en buiten jouw organisatie?

Impact is daarbij hét begrip waar het om draait. We gaan onder andere in op:

  • Impact maken door inzichten uit onderzoek te laten landen met visualisatie, gamificatie, en (overheidsbrede) kennisdeling.
  • Impact door samenwerking: hoe betrek je de juiste (of verrassende) stakeholders bij jouw onderzoeksproces? Hoe gaan we samen onderzoek doen over de grenzen van onze organisaties heen?
  • Impact maken tijdens het onderzoek: hoe creëer je waarde voor respondenten en wederkerigheid?

Het evenement bestaat vooral uit interactieve kennissessies, workshops en veel praktijkvoorbeelden. Tijdens het evenement van 8 februari waardeerden de aanwezigen de ruimte om andere onderzoekers te spreken en te leren kennen. Jullie kunnen ook op 17 oktober deze ruimte (en meer!) verwachten.

Waar en wanneer

Het evenement is op donderdag 17 oktober 2024. De tijd en locatie maken we zo snel mogelijk bekend. Het evenement is overdag en zal goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Waarom je erbij moet zijn

  • Je leert meer over vernieuwende manieren om impact te maken met onderzoek.
  • Je kunt sparren met andere professionals over onderzoeksgerelateerde thema’s en vraagstukken.
  • Je bouwt een netwerk op van gelijkgestemden die allemaal bezig zijn met onderzoek bij een overheidsorganisatie.
Voorbeeld van hoe het wereldcafé eruit ziet. Pratende mensen, met erachter een prikbord vol met volgeschreven post-its.

Voor wie

Dit evenement is voor leden van de Gebruiker Centraal-community’s en voor leden van de Overheidsbrede Onderzoekscommunity voor informatie en dienstverlening. Het evenement is echt iets voor jou als je bij de overheid werkt aan/met onderzoek. Bijvoorbeeld als UX’er, CX’er of strategisch adviseur.

Let op! Aanmelden kan tot en met 9 oktober.

Zelf iets bijdragen

Heb jij voorbeelden van goede visualisaties, spannende presentaties of mooie samenwerkingen? Heb jij een onderzoeksvaardigheid of -talent die je met collega’s zou willen delen via een workshop? Of heb jij een specifieke leervraag voor ons om te behandelen op het evenement?

Laat het ons weten! In het aanmeldformulier op deze pagina kun je invullen wat je zelf wilt bijdragen. Je kunt natuurlijk ook een mail sturen naar info@gebruikercentraal.nl.

Meld je aan voor dit evenement

Registratiegegevens

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

jouw naam

naam@voorbeeld.nl

Vul hier de naam van jouw organisatie in.

Vul hier in welke functie je hebt binnen je organisatie.

Van welke community('s) ben je lid? * Verplicht


Thema's tijdens het evenement

Tijdens de bijeenkomst op 8 februari 2024 (opent in een nieuw venster) gingen we aan de slag met 8 thema's, aangedragen door leden van de community's.

Welke onderzoeksgerelateerde thema's (van het eerdere evenement of een andere bijeenkomst) wil je graag terugzien op 17 oktober?

Als je met iets bezig bent wat hiermee te maken heeft, dan kun je dit aan andere onderzoekers laten zien tijdens de bijeenkomst.

Denk bijvoorbeeld aan rolstoeltoegankelijkheid of dieetwensen.