Boekpresentatie Direct geleerd, duidelijk gedaan: de belangrijkste lessen uit 50 afleveringen Direct Duidelijk Tour

Aankondiging boekpresentatie Direct geleerd, duidelijk gedaan

In de periode mei 2020 tot december 2022 maakten we 50 Direct Duidelijk Tour-webinars. De belangrijkste lessen, adviezen, voorbeelden, tips en tricks van de gasten bundelden we in het boek Direct geleerd, duidelijk gedaan. Een praktische gids om van jouw communicatie- en dienstverleningsplannen een succes te maken!

We nodigen je graag uit voor de feestelijke boekpresentatie. Met sprekers Renata Verloop, Jacqueline Roos, Japke-d. Bouma en Mark Vermeer. Met bijdragen van gasten uit de Direct Duidelijk Tour. En met Dio van der Veen en Talissa Oude Bennink als dagvoorzitters.

Natuurlijk krijg je na afloop een exemplaar van het boek mee.

Schrijf je in voor de boekpresentatie via de website van de Direct Duidelijk Tour:

Inschrijven voor boekpresentatie

Waar en wanneer is het?

Woensdag 8 maart, van 10.00 tot 12.30 uur. Bij Theater Diligentia, aan het Lange Voorhout 5 in Den Haag.

Let op: deze bijeenkomst is niet online te volgen.

Programma

  • 10.00 – 10.10 uur: Welkom door Dio van der Veen en Talissa Oude Bennink
  • 10.10 – 10.35 uur: Renata Verloop (presentator van de eerste 50 afleveringen) vat de (9) lessen uit het boek samen. Dat doet zij in gesprek met de zaal en gasten die in de Direct Duidelijk Tour geweest zijn.
  • 10.35 – 11.00 uur: Jacqueline Roos (directeur communicatie en hoofd van de afdeling communicatie burgers en bedrijven bij de Belastingdienst)
  • 11.00 – 11.30 uur: Pauze: netwerken, wat te drinken en wat te eten
  • 11.30 – 12.00 uur: Japke-d Bouma (eindredacteur en columnist bij het NRC)
  • 12.00 – 12.15 uur: Mark Vermeer (directeur Digitale Overheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties)
  • 12.15 – 12:30 uur: Ondertekening van de Direct Duidelijk Deal door een aantal organisaties
  • 12.30 – 12.30 uur: Samenvatting en afsluiting

Sprekers

Renata VerloopRenata Verloop

Renata Verloop is zelfstandig adviseur en specialist in overheidscommunicatie. Zij houdt zich in haar werk vooral bezig met het verbeteren van het contact tussen overheid en samenleving. Renata was 50 afleveringen de presentator van de Direct Duidelijk Tour.

Japke-d. BoumaJapke-d. Bouma

Japke-d. Bouma is columniste, taalgek en ‘kantooramazone’. Ze studeerde economie in Groningen, schrijft wekelijks een column in NRC over werk, Het Leven, carrière en (kantoor)taal en verkocht meer dan 150 duizend boeken met titels als ‘Ga lekker zélf in je kracht staan’, ‘Werken doe je maar thuis’, ‘Mag ik even iets tegen je aanhouden?’, ‘Hoe vind je zélf dat het gaat?’, ‘De 19 dingen die je nooit met collega’s moet doen’ en haar laatste, die oktober 2022 uitkwam: ’Ik kan nu niet bellen, want ik zit in een call’.

Jacqueline RoosJacqueline Roos

Jacqueline Roos is plaatsvervangend directeur communicatie en hoofd van de afdeling communicatie burgers en bedrijven. Onderdeel van de Corporate Dienst Communicatie van de Belastingdienst. De afdeling verzorgt interne communicatie, externe communicatie, stakeholdercommunicatie, issuemanagement en campagnes richting burgers en bedrijven.

Mark VermeerMark Vermeer

Mark Vermeer is sinds 1 november 2022 directeur Digitale Overheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarvoor was hij directeur Innovatie, Informatievoorziening, Facilitair en Onderzoek bij de gemeente Rotterdam. Hij heeft ruime ervaring op het snijvlak van beleid en uitvoering en veel kennis van digitalisering bij de overheid. Hij heeft de vaardigheden en het gezag om samen met alle samenwer­kingspartners te werken aan het realiseren van de ambities voor de digitale overheid.

Schrijf je in voor de boekpresentatie via de website van de Direct Duidelijk Tour:

Inschrijven voor boekpresentatie

Boek bestellen

Kun je niet bij de boekpresentatie zijn, maar wil je wel graag het boek hebben? Je kunt het boek alvast bestellen via de website. Bestel Direct geleerd, duidelijk gedaan

Locatie

Theater Diligentia

Lange Voorhout 5 Den Haag

Hoort bij het thema