Aan de slag met CX: maandelijkse meetup (juni 2023)

Op 19 juni 2023 is er weer de maandelijkse meetup van de Community CX, vol met kennis en praktijkvoorbeelden. Ben jij er ook bij?

Wat en wanneer?

De maandelijkse meetup is (meestal) op iedere tweede maandag van de maand, van 16.00 tot 17.00 uur. De meetup is een interactief webinar, met een expert op het gebied van CX. Dit kan iemand uit het werkveld zijn of bijvoorbeeld een onderzoeker.

Het webinar begint met een presentatie van 30 tot 40 minuten. Bijvoorbeeld over hoe een andere organisatie werkt aan CX. Of over een interessant CX-onderzoeksmodel. Natuurlijk is er na de presentatie ruimte voor vragen en discussie.

Wat levert het je op?

De maandelijkse meetup van de Community CX is een combinatie van theorie en praktijk. Dat is dus ook precies wat het je oplevert: theoretische verdieping en praktische handvatten waarmee je zelf aan de slag kunt. Het webinar wordt niet opgenomen, maar de PowerPoint-presentatie die tijdens de presentatie is gebruikt delen we later via de het Teams-kanaal van de community.

Programma 19 juni 2023

Dorothee de Louw, adviseur Dienstverlening bij de gemeente Meierijstad, zal vertellen over het project ‘Investeren in Klantbeleving’. Met dit project buigt de gemeente Meijerijstad zich over het meten van klanttevredenheid en -onderzoek. Ze gaan daarbij ook direct met burgers/de klant in gesprek en halen feedback op. Dorothee: “We halen buiten op om het binnen beter te doen”. Alvast een voorproefje? Lees dan het verslag van het interview dat Dorothee heeft afgenomen voor de Werkagenda voor de Uitvoering (WAU).

Ook zal Dorothee meer vertellen over haar rol in het faciliteren van een CX-game om dienstverlening en het inzicht in CX binnen gemeentelijke organisaties te verduidelijken en vooral ook leuk te maken.

Week van de Dienstverlening

Deze meetup valt onder de Week van de Dienstverlening. In deze week organiseert Gebruiker Centraal met de aparte deelcommunity’s verschillende events en workshops over gemeentelijke dienstverlening, digitale toegankelijkheid, en andere interessante onderwerpen. Ook de gemeente Meierijstad organiseert activiteiten in deze week om collega’s te bedanken voor de inzet op het thema Klantbeleving (CX). Benieuwd naar het hele programma? Neem dan vooral een kijkje op de website van de Week van de Dienstverlening, met meer informatie over alle activiteiten en workshops.

Aanmelden

Wil je erbij zijn? Meld je aan voor Community CX en wij nodigen je uit voor deze activiteit en onze samenwerkingsomgeving in Teams.

Meer over Mensgericht denken en ontwerpen, Onderzoeken, testen en meten